Håndbryggeri

Klostergården Håndbryggeri der odelsgutten Jørn er bryggerisjef, ble startet som en utvidelse av mat- og ølserveringen i Klostergården med ønske om å brygge godt og spennende øl som både står til de ulike rettene som serveres og som også kan nytes alene. Jørns ønske om å holde det håndverksmessige aspektet ved bryggeprosessen i hevd ved blant annet ved å tørke maltet i eget såinnhus samt samarbeidet med Bonsak gårdsmalteri gjør Klostergården til et av de første mikrobryggeriene i Norge som bruker bare norskdyrket korn i øl- og whiskeyproduksjonen. Vår «Alstadberger» ble i 2014 tildelt det første Spesialitet-merket til et norsk øl. For å få dette merket må ølet inneholde norskprodusert malt og humle.

Ølsmaking og flerretters ølmiddag med utvalgte kombinasjoner er et populært tilbud for grupper og bedrifter.

Vi er medlem i «Bryggeri og drikkevareforeningen» og gjennom de tilbyr vi stempel i Bryggeripasset.: «Opplev den fantastiske ølkulturen vi har her i Norge, besøk favorittbryggeriet, oppsøk nye bryggerier (og smaker), og få stempel i passet på hvert sted. Dersom du klarer å samle minimum 10 stempler kan du også være med i trekningen om en weekend i Flåm.»
Se bryggeripasset.no for mer informasjon.

Klikk her for flere videoer

Brewery

Klostergården Håndbryggeri, with Jørn as brewmaster, started in 2008 with a wish to start a commercial small-scale brewery and as an extension of the food and beer serving in Klostergården. Good and exciting beers from the brewery are both suitable for the various dishes served in the restaurant and can also be enjoyed alone. Our “Alstadberger" was awarded the first Specialty brand for a Norwegian beer in 2014. To get this distinction, the beer must contain Norwegian-produced malt and hops.
Beer tasting and dinner with selected combinations of beer and food are a popular offer for groups at Klostergården and we can give different menu suggestions. Open every day from 11.00 a.m. to 16.00 p.m. until the 20th of December. Openinghours in 2021 will be announced later.